_D029780

Utbildning i säkerhetsprövning

Ta tillfället i akt och gå Basalts utbildning i säkerhetsprövning. Utbildningen genomförs under två dagar och ger deltagaren grundläggande kunskap om de olika moment som ingår i säkerhetsprövningsprocessen.

Utbildningens upplägg och innehåll

Utbildningen är en 2-dagars utbildning i säkerhetsprövning och sker på plats i Basalts lokaler. Utbildningen grundar sig på gällande regelverk och på en vedertagen och erfarenhetsbaserad metod. Utbildningen innehåller en genomgång av de olika momenten i säkerhetsprövningsprocessen med fokus på grundutredning inklusive säkerhetsprövningsintervju, intervjumetodik och bedömning av inhämtad information samt övningar.

Målet med utbildningen är att deltagaren efter genomgången utbildning ska ha god kunskap om de olika momenten som ingår i säkerhetsprövningprocessen och en grundläggande färdighet i att själv kunna genomföra en säkerhetsprövningsintervju.

Exempel på moment som berörs under utbildningen:

  • Säkerhetsprövningsintervju
  • Intervjumetodik
  • Bedömning
  • Insiderproblematik
  • Övningar

Utbildningen genomförs av Basalts seniora konsulter med flerårig erfarenhet av arbete inom säkerhetsskydd med fokus på personalsäkerhet och säkerhetsprövning.

Efter genomförd utbildning får deltagarna ett kursintyg.

Vem kan gå utbildningen?

Vår utbildning i säkerhetsprövning riktar sig till dig som ska börja arbeta eller redan arbetar med säkerhetsskydd och som kommer i kontakt med personalsäkerhetsfrågor och säkerhetsprövning samt har ett behov av en utökad kunskap för att bland annat kunna genomföra säkerhetsprövningsintervjuer.

Målgrupp: säkerhetsskyddshandläggare, säkerhetsskyddsspecialist, säkerhetsskyddssamordnare, biträdande säkerhetsskyddschef, säkerhetsskyddschef , HR chef, HR partner, HR specialist, HR strateg, HR generalist, HR konsult m.m.

För att tillgodogöra sig utbildningen på bästa sätt, krävs inga formella förkunskaper.

Inför utbildningen är det dock önskvärt att du som deltagare har förståelse för säkerhetsskyddsområdet. Exempelvis har du som deltagare genomgått Försvarshögskolans grundläggande webbutbildning i säkerhetsskydd eller tagit del av Säkerhetspolisens vägledningar och då framförallt vägledningen i personalsäkerhet. Läs mer här.

Varför behövs en utbildning i Säkerhetsprövning?

Säkerhetsskyddslagen (2018:585) ställer krav på att skyddet av den säkerhetskänsliga verksamheten säkerställs, oavsett om det är inom privat eller offentlig sektor.

För er som bedriver säkerhetskänslig verksamhet är det viktigt att inte bara anställa personer med rätt kompetens, utan även personer som är pålitliga från säkerhetssynpunkt. En felaktig rekrytering kan få stor konsekvenser på verksamheten och innebära negativ publicitet. Detta kan ytterst påverka Sveriges säkerhet men även en organisations varumärke med informationsläckage, förlorade intäkter och betydande kostnader för verksamheten som följd.

Tidigare kursdeltagare är väldigt nöjda

Fantastiskt betyg:
9 / 10

Vi har fått bästa möjliga betyg på vår utbildning från tidigare kursdeltagare, vilket vi är väldigt glada och stolta över.

Vår målsättning är att samtliga deltagare på utbildningen ska känna att de efter avslutad utbildning skall ha gedigen kunskap om och klara av att genomföra en säkerhetsprövningsintervju.

Skräddarsydd utbildning

Skulle du vilja att vi kom till din organisation och höll en skräddarsydd utbildning för just er, går det självklart bra.

Kontakta oss för mer information och förslag på utbildningsupplägg.

Planerade utbildningstillfällen

Kurstillfälle: 7-8 oktober 2025, 2 heldagar (Kl. 9-16)
Platser: 16
Plats: Olof Palmes Gata 29, Stockholm
Pris: 15000 SEK exkl. moms per deltagare. Lunch och fika ingår båda dagarna.

Anmälan och avbokningsvillkor

Anmälan sker vi formuläret nedan. Utbildning riktar sig endast till företag och organisationer.

När du gjort din anmälan tar vi kontakt med dig via e-post för att verifiera din beställning och dina uppgifter. Efter bekräftad beställning är bokningen bindande. Vid förhinder går det bra att överlämna sin bokade plats till någon annan. Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid för få anmälda antal deltagare.

Anmälan sker senast 30 dagar innan kursstart. Fakturan måste betalas innan kurstillfället. Fakturan har betalningsvillkor 10 dagar. Fakturan skickad som PDF till mottagarens angivna fakturamail. Om ni använder annan lösning för fakturering ber vi er uppge detta i formuläret nedan.

Vid avbokning senast 2 veckor före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning senare än 2 veckor innan kursstart debiteras hela kursavgiften.

Mer information

För mer information och frågor om utbildningen kontakta oss på Basalt via e-post: sales@basalt.se eller via telefon 0171-17 05 00.

Testimonial - Hilda Vidmark
Det var en bra blandning mellan genomgångar och tillämpning genom att vi i mindre grupper fick diskutera olika fall. Det var väldigt positivt att också kunna lära sig av de andra i gruppen.
Hilda V
Testimonial - Mattias Brink
Utbildningsledarna var kompetenta, och både grupparbeten och diskussioner gav mycket, speciellt eftersom kursdeltagarna kom från både den privata och den offentliga sektorn. Det gav en större förståelse för de olika utmaningar som finns.
Mattias B
  • Få tips och inspiration från Basalt
    Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt fält
DSC_4648

Ligg steget före

Låt Basalt ansvara för ert verksamhetsskydd.
Kontakta oss så guidar vi er rätt!