Vem trodde att de digitala vägskyltarna skulle hackas?

basalt_soff-1024x668

Cyberförsvarsdagen är över för detta år. En dag som fokuserade på samarbete, brist på samarbete, hot men framförallt möjligheter. Möjligheter att göra saker bättre, annorlunda och säkert. Men säkerhet handlar om så mycket mer än bara cybersäkerhet. Idag digitaliserar vi så mycket vi kan, och genom digitalisering möjliggör vi samarbete, informationsutbyte och tillhandahåller angreppspunkter.

Vem hade trott att de digitala vägskyltarna som idag finns, skulle hackas?

Vi behöver tänka säkerhet överallt, inte bara på nätet. Innan nätet, innan vi tillhandahåller tjänster och information. För den dagen informationen finns där ute, är den där för alltid. Systematiskt säkerhetsarbete innebär att tänka efter före, under och efter. Att aktivt arbeta med risker och möjligheter, i alla steg.

Säkerhet behöver vara en naturlig del av vårt arbete.

Vill du veta mer om vad vi kan hjälpa just ert företag med så ladda gärna hem vårt whitepaper “Säkerhet är pengar” och/eller kontakta oss direkt!

Camilla är seniorkonsult inom informationssäkerhet. Camilla har en lång erfarenhet av att översätta verksamheters krav till fungerade säkerhetslösningar, både tekniska och administrativa, samt förmågan att omvända problem till möjligheter.