Basalt 10 år – från underkonsult till myndighetsleverantör

Att vinna en upphandling och gå från att leverera tjänster till att leverera ett helhetsåtagande.

Under de tio år vi funnits har det hänt mycket. Den kanske viktigast milstolpen i företagets historia passerades 2013. Då vann vi en stor upphandling med en svensk myndighet i tuff konkurrens med många större, namnkunniga företag. För oss blev det ett kvitto på att vi på Basalt gjort och tänkt rätt.

I och med att vi vann upphandlingen, gick vi från att vara ett tekniskt konsultbolag till att bli en systemfabrik. Vårt uppdrag var att bygga tekniska lösningar med extremt höga krav på säkerhet. Samtidigt som vi växte snabbt, fick vi en möjlighet att finslipa företagets rutiner och anpassa vår verksamhet efter att arbeta i en betydligt mer formalistisk miljö än vad som behövs på ett mindre konsultbolag. En stor myndighet ställer höga krav. Idag har vi processer och rutiner på plats för att hantera nödvändiga administrativa rutiner och mycket höga säkerhetskrav.

train-1024x685

Vi är med i resan mot ett robustare Sverige

När vi landat i vår nya verklighet föddes tanken att dela med oss av våra unika kunskaper om säkerhetsarbete och säkra system även till andra företag och myndigheter. Vi insåg att våra tankar kring säkerhet och principerna bakom de lösningar vi bygger skulle kunna hjälpa fler kunder att skapa en säkrare vardag. I en omvärld där vår säkerhet och digitala integritet hotas allt mer, vill vi vara med och arbeta för att skapa ett robustare Sverige.

Den resa vi gjort hade inte varit möjlig utan våra fantastiska medarbetare och de kunder som visat oss stort förtroende under våra 10 år som företag. Ett stort och innerligt tack till er. Vi ser fram emot de kommande åren med tillförsikt och glädje.

basalt_10_stor-768x217 (1)
nicklas_haglund-7230b-108x142

Skribent

Nicklas är grundare, delägare och VD i Basalt AB. Nicklas har bakgrund som teknisk konsult och projektledare. Fokus för konsultarbetet har hela tiden kretsat runt systemintegration, IT-säkerhet, IT-arkitektur och projektledning i olika roller. Nicklas är numera fokuserad på ledarskap, företagsledning, försäljning och marknadsfrågor även om säkerhet och IT-arkitektur finns som ett intresse och är en del av den totala arbetsupplevelsen.