En trio av tjejer på IT-avdelningen

Microsoft har nu för sextonde året i rad utsett Årets IT-tjej. Microsoft skriver själva på sin hemsida att priset Årets IT-tjej är viktigt då teknik och entreprenörskap är två områden där bristen på tjejer fortfarande är påtaglig. Detta skapar problem för företagens kompetensförsörjning och jämställdheten inom IT-branschen. Därför tycker Microsoft att fler tjejer behöver lyftas fram.

basalt_it-tjejer-2-1972-1024x683

En undersökning gjord av Microsoft Research (läs mer om den här) visar att det är i tidiga tonåren som intresset för tekniskt tunga ämnen avtar hos flickor. Undersökningen visar på fem viktiga drivkrafter som påverkar tjejers intresse för tekniska ämnen.

  1. Se kvinnliga förebilder inom olika tekniska områden.
  2. Att få praktiska erfarenheter och praktiska övningar inom teknik, IT och matematiska ämnen.
  3. Vikten av att ha lärare som uppmuntrar dem att fullfölja studier inom dessa ämnen.
  4. Lära sig mer om verkliga scenarier och situationer som visar vad man kan göra med kunskapen.
  5. Känna en övertygelse om att män och kvinnor behandlas lika inom branschen.

Och så klart vill vi på Basalt stolt lyfta fram den trio med kompetenta och engagerade tjejer som jobbar på vår IT-avdelning. Sofie som har varit hos oss längst med bland annat en CCNA Security certifiering, Linn som precis har tagit över rollen som IT-ansvarig och innehar ett MCP Office 365. Och sist men inte minst Jessica som tog sin examen i början på året och som vi kunde locka hit till oss.

Just nu söker vi bland annat en Junior Integratör. Välkommen in att läsa mer om våra lediga tjänster under rubriken Jobba med oss.