mas-8

Förändringen är ett sätt för Basalt att manifestera sitt djupa engagemang i samhällsviktig verksamhet och en vilja att bygga en säkrare värld där människor känner sig trygga. ”Vi får oerhört positiva omdömen från våra kunder och många tycker att vi är världsledande i vårt tänk runt managerad infrastruktur. Därför gör vi nu en storsatsning på att paketera det våra kunder uppskattar.” säger Nicklas Haglund, VD på Basalt.

Ny organisation för en bredare marknad

Basalt bygger därför en ny organisation, som vidareutvecklar Beans för en bredare marknad. Basalt hjälper idag företag och organisationer att skydda samhällsviktig information. Men behovet idag går vida utöver det som är samhällsviktigt.

”Jag känner det som ett personligt ansvar att ta det vi kan och hjälpa så många vi kan med den ökade hotbild vi har idag. Vårt samhälle har blivit så mycket mer sårbart på grund av digitaliseringen och vår förmåga att hålla saker rullande försvagas löpande. Det vi lärt oss om att säkra våra IT-system är något värt att ta till en mycket bredare publik. Det känns viktigt att kunna hjälpa till med något jag tror är en av nutidens stora samhällsutmaningar.” avslutar Nicklas. 

Ledande på airgapped-system

Basalt är redan idag bäst på så kallade airgapped-system och de säkerhetskrav samhällsviktiga funktioner ställer på oss, såväl på produkten som på de tjänster vi levererar tillsammans med produkten. Det är därför försvaret har valt oss som leverantör.

”Försvaret är en fantastiskt viktig kund för oss, och vi kommer att satsa väsentligt mer som bolag för att ha en nöjd kund och växa den affären. Jag ser verkligen fram emot att få fokusera på vår mest strategiska affär. Det är och ska förbli basen i vår verksamhet”, förtydligar Fredrik Arbman, produktchef och ansvarig för leveransen till försvaret.  

De säkerhetsproblem Beans löser är högst aktuella långt utanför de samhällskritiska funktioner som har varit i fokus fram till idag. Marknaden för säkra system växer starkt, och amerikanska molnleverantörer klarar till exempel inte att möta svenska krav. Det är oftast inte fråga om teknik – möjligen med vissa undantag som Saab-incidenten förra året, utan helt enkelt glapp i lagstiftningen mellan, kanske främst mellan EU och övriga världen. 

Beans – Managed Operations Infrastructure

Beans är en säkrad zero touch-miljö för dina egna servrar. Nyttan med en enkelt förvaltad, kvalitetssäkrad och säker miljö sträcker sig långt utanför samhällskritiska funktioner, vilket haft stor synlighet i media under året, med incidenter mot till exempel kommuner eller livsmedelsförsörjning.  

”När vi nu utvecklar bolaget för att leverera säkerhet mer paketerat och ta hand om en av vår tids största utmaningar – nämligen att skydda informationen i det digitala samhället – tar vi första steget i att bygga den organisation Basalt behöver vara framöver.” inflikar VD Nicklas Haglund.  

Michael Buczek, ny produktstrateg för Beans

”Att känna sig trygg med sin IT-miljö och skydda sina tillgångar och individers integritet har blivit ett samhällsproblem, där till och med professionella aktörer som borde veta bättre agerar tveksamt.” hävdar Michael Buczek, som ansvarar för Beans produktstrategi framöver. ”AI och molnet har definitivt jobbat emot oss när det gäller att skydda oss. Det vänder vi på nu. Vi satsar stenhårt för att ta våra erfarenheter och Beans till en större marknad. Beans är ledande i alla airgapped-scenarier, och med AI-analys och det vi nu lägger till räddar vi nattsömnen för många IT- och säkerhetschefer framöver. Använder du Beans, vet du att du har koll på dina system och att de är rätt installerade.”  

Michael Buczek, kommer närmast från TDC i Danmark. Han har en lång erfarenhet av komplexa IT-system och att hantera svåra IT-problem. ”Enkelhet är nyckeln” hävdar han. ”Vi måste ta vårt ansvar som leverantör och använda vår expertis för att göra verkligheten lättare för IT, och för säkerhet i synnerhet. I det här blogginlägget beskriver jag min syn på varför en färdigpaketerad driftsmiljö med inbyggd förvaltning är den enda rimliga vägen framåt.”

”Att ha ett så väl etablerat koncept som Beans och utveckla till en full produktsvit för en bredare marknad har alltid varit en dröm” replikerar Nicklas. ”Att Michael nu börjar är perfekt tajming för oss. Han ger oss precis det fokus vi behöver.” avslutar han.