Basalt öppnar kontor i Stockholm

En ökad efterfrågan på konsulter bland annat inom informationssäkerhet och verksamhetsskydd ligger bakom det Enköpingsbaserade IT-företagets beslut att etablera sig i centrala Stockholm.

Företaget Basalt, som utvecklar och levererar säkra IT-system och tjänster, öppnar nu ett nytt kontor centralt på Nybrogatan i Stockholm.

– Vi tycker det är fantastiskt roligt att en ökad efterfrågan låter oss att ta det här steget. Många av våra kunder inom samhällsviktig verksamhet finns representerade i Stockholm. För att komma närmare dem och öka vår tillgänglighet, är det naturligt för oss att finnas där, säger vd Nicklas Haglund. Samtidigt tror vi att det här gör oss till en ännu attraktivare arbetsgivare.

I samband med att Basalt i maj 2013 av FMV blev tilldelade uppdraget att förvalta, producera och utveckla Försvarsmaktens ledningssystem, valde företaget att flytta sitt huvudkontor till den nya produktionsanläggning som byggdes i Enköping.

Etableringen av ett nytt kontor i Stockholm, innebär att Basalt nu finns representerade på tre orter i Sverige; Enköping, Stockholm och Karlstad.

– Även om vår verksamhet finns på flera ställen i landet, kommer vårt huvudkontor även fortsättningsvis att ligga i Enköping, avslutar vd Nicklas Haglund.