Basalt levererar sitt första SWECCIS-system

Det Enköpingsbaserade företaget Basalt har nu genomfört sin första leverans av informationssystemet SWECCIS till Försvarets Materielverk, FMV. Systemet, som ska användas för att leda verksamheten inom Flygvapnets mobila flygbaser, levererades inom ramen för det samarbetsavtal mellan Basalt och FMV som efter att ha undertecknats i maj 2013 trädde i kraft i maj i år.

Det informationssystem som Basalt nu har levererat utgör en viktig del av Komnät Mobil, det mobila ledningssystem som Flygvapnet använder vid övning och insats. Ledningssystemet ska kunna leverera stöd för ledning var som helst i världen. SWECCIS är ett informationssystem som används inom alla vapengrenar, på flertalet ledningsnivåer, såväl inom landet som vid internationella insatser.

Det levererade systemet installerades åt förbanden på flygflottiljerna i Ronneby, Såtenäs och Luleå av Basalts personal. I leveransen ingick också en grundutbildning i handhavande för Försvarsmaktens personal och avtalet innehåller även ett förvaltningsåtagande med support och uppgraderingsreleaser.

– Det känns väldigt bra att se det första konkreta resultatet av vårt samarbetsavtal med FMV i och med leveransen av det här systemet, säger Nicklas Haglund, VD på Basalt.

För drygt ett år sedan blev Basalt av FMV tilldelat uppdraget att utveckla, producera och förvalta Försvarsmaktens informationssystem SWECCIS. I samband med det flyttade företaget sitt huvudkontor från Stockholm till Enköping.

För mer information, kontakta Nicklas Haglund, VD för Basalt AB, på telefon 0709-244 281 eller nicklas.haglund@basalt.se alternativt

Birgitta Bernvall Rönn, kommunikationschef på Basalt, på telefon 0703-77 24 97 eller epost birgitta.bernvall-ronn@basalt.se.

BASALT, ett IT-företag som utvecklar och levererar säkra system och tjänster till myndigheter och företag inom samhällskritisk verksamhet, grundades 2009. Företaget omsatte 32 MSEK 2013 och består idag av ett femtiotal integratörer, testare, projektledare, IT-säkerhetsexperter och systemutvecklare. Basalt har från sommaren 2014 sitt huvudkontor i Enköping. Läs mer på www.basalt.se.