Basalt inviger nytt huvudkontor

Det tidigare Stockholms-baserade företaget Basalt AB, invigde idag sitt nya huvudkontor på Basaltgatan i Stenvreten i Enköping.

I närvaro av representanter från Försvarsmakten, FMV, Enköpings Kommun och det lokala näringslivet invigde IT-företaget Basalt sitt 2000 kvm stora huvudkontor. Inklusive samarbetspartners kommer närmare 80 personer att sitta i byggnaden. Fastigheten är anpassad för 100 personer och företaget har därmed utrymme att växa.

För ett år sedan blev Basalt av FMV tilldelade uppdraget att förvalta, producera och utveckla Försvarsmaktens ledningssystem. Sedan dess har företaget vuxit med ett 20-tal personer och har idag runt 50 anställda.

För att kunna verka nära Försvarsmaktens Ledningsregemente och Utvecklingscentrum har Basalt, som tidigare haft sitt huvudkontor i Solna, valt att utöka sin närvaro i Enköping genom att flytta sitt huvudkontor hit.

– Det känns fantastiskt roligt att få flytta in i helt nya lokaler designade efter våra önskemål, säger Nicklas Haglund, vd för Basalt AB. Enköping var ett självklart val av flera skäl. Dels kommer vi närmare en stor kund, dels gör placeringen i Enköping det möjligt för oss att söka kompetens i hela Mälardalen, inklusive Stockholm, Uppsala och Västerås.

Basalt räknar med att behöva rekrytera ett trettiotal experter inom integration, systemutveckling och IT-säkerhet under de närmaste två åren.