Informationssäkerhetskonsult | Basalt

Informations-
säkerhetskonsult

Är du vår nya kollega?

Vi söker dig som har lång erfarenhet inom informationssäkerhet och är beredd att leverera säkerhetskompetens och förändring hos kund. Du vill arbeta med organisatorisk, administrativ och teknisk förändring av verksamheter inom informationssäkerhet och du har en helhetssyn sett till hur informationssäkerhet skapas och upprätthålls. Hos oss får du arbeta med många spännande och utmanande uppdrag bland intressanta kunder ofta inom samhällskritisk verksamhet.
Du blir del i ett kompetent team som delar med sig och hos oss får du goda möjligheter till kompetensutveckling. Du drivs av utmaningar och att hjälpa kunder nå sina mål. I din roll kommer, förutom den tekniska kompetensen, även den sociala, kommunikativa och affärsmässiga kompetensen vara viktig.

Svenskt medborgarskap är ett villkor för tjänsten, eftersom anställning på Basalt är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Du har minst 5 års erfarenhet och kunskap inom:

  • Informationssäkerhetsarbete via erkända metoder/ramverk/standarder (ex ISO 27000-serien, NIST/SP800-serien, BITS, PCI, Common Criteria, ITIL, COBIT)
  • Säkerhetscertifieringar, (ex CISSP, CISA, CISM)
  • IT-styrning utifrån kundens verksamhet (ex informationsklassificering, riskanalys, kravhantering, affärsnytta, praktiskt säkerhetsarbete)

Vi ser också gärna att du har erfarenhet av projektledning.

Du har kompetens motsvarande civilingenjör eller systemvetare och du har goda kunskaper i svenska och engelska. Som person är du nyfiken, initiativrik, flexibel och gillar att vara en del i teamet. Du drivs av utmaningar och av att hjälpa kunder nå sina mål. I din roll kommer, förutom den tekniska kompetensen, även den sociala, kommunikativa och affärsmässiga kompetensen att vara viktig. Erfarenheter från att arbeta med informationssäkerhet i större eller statliga organisationer är meriterande.

Skicka din ansökan med CV och ett presentationsbrev till hr@basalt.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Sök tjänsten

CV, personligt brev, övrigt *
Obligatorisk

Kunskap Kvalitet Engagemang

linn_leneklint_jpg (1)
Att arbeta som drifttekniker på Basalt är varierande, utvecklande och framförallt roligt. Kombinationen av arbetet och kollegorna gör att jag gladeligen går till jobbet varje dag.
Linn Leneklint
Drifttekniker IT-avdelningen, Basalt
  • Get tips and inspiration from Basalt
    Subscribe to our newsletter

Required field

Stay one step ahead.

Let Basalt be responsible for your operational protection.
Contact us and we will guide you right!